Vrije Tijd? Leer bij in de Academie of Avondschool!

De vakantie is bijna gedaan en je batterijen zijn weer opgeladen. Zelf heb ik ook altijd nieuwe frisse ideeën na een vakantie. Waarom niet je dromen in werkelijkheid omzetten?

Zelf heb ik enkele jaren geleden les gevolgd aan de academie. Ik wilde websites bouwen. En ziehier het resultaat. Nota bene door les animatiefilm te volgen ; ). Dankuwel Raf voor de tips!

Academie of Avondschool? je leert altijd nieuwe mensen kennen.

Mijn kinderen hebben teken -en computerles gevolgd aan de academie. En mijn echtgenote heeft intussen ook de weg ernaartoe gevonden. Binnenkort gaan de lessen keramiek weer van start!

We zijn als gezin ook blij nieuwe mensen ontmoet te hebben. Dat is een verrijking die je niet kan kopen.

Maar er is ook avondschool in Sint-Truiden. Enkele collega’s van mij volgen les automecanicien!

Als je les volgt aan de Academie of in een avondschool vraag je je niet direct af wie zo een school betaalt. Je moet natuurlijk inschrijvingsgeld betalen. Maar daarmeee houd je een academie natuurlijk niet draaiende. Als leerling betaal je ongeveer 1 euro per lesuur.

stadstaks goed besteed!

Maar wie betaalt de rest? Welnu dat zijn wij allemaal samen. Via belastinggeld. de stadstaks. Niemand betaalt graag belastingen. Maar het geld dat naar de academie gaat, betaal ik graag. Het wordt goed besteed. Maar dat moet wel zo blijven!

De dagelijks werking van de Academie is natuurlijk de taak van de algemeen Directeur, de heer Eric Goossens. Maar de stad Sint-Truiden is de ‘organisator’ en heeft een bevoegde schepen: de schepen van Cultuur die mee het beleid bepaalt. Dat is dus een zaak van de Sinttruidense gemeentepolitiek. Van ons allemaal dus.

Academie Haspengouw
Academie Haspengouw

gemeentepolitiek is een zaak van ons allemaal

Indien u me uw stem geeft zal ik als gemeenteraadslid meekijken over de schouder van de Schepen van Cultuur. Want ik vind de Academie Haspengouw een pracht van een instelling.

Maar ook het behouden en verbeteren van het aanbod van avond -en dagonderwijs ligt me nauw aan het hart. Want als je een extra diploma behaalt, sta je sterker  op de arbeidsmarkt. Misschien een nieuwe carriere? Je dromen waarmaken ! Je koopkracht verhogen ! Een belangrijke avondschool in Sint-Truiden is CVO 13.

Lang leve de zelfstandige in bijberoep!

Er is trouwens een prachtig juridisch stelsel indien je geld begint te verdienen met je nieuwe ‘kunnen’:  de ‘zelfstandige in bijberoep‘. Dat ben ik zelf ook lange tijd geweest toen ik als arts-assistent werkt (dan ben je bediende) En nu we dus toch in de politieke sfeer zijn: Het recent voorstel van NV-A om het statuut van ‘zelfstandige in bijberoep’ af te schaffen na twee jaar begrijp ik niet. Lang leve de zelfstandige in bijberoep ! Je mag toch nog zelf beslissen of je de stap van zelfstandige in bijberoep naar zelfstandige in hoofdberoep zet?

en dan nog iets… kom met de fiets !

En als het even kan probeer dan met de fiets naar de Academie Haspengouw of de avondschool te gaan. Staat namelijk ook op de prioriteitenlijst als ik in de gemeenteraad beland: de fiets!

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.