de Boddelkeer meets de Zoutkist

De Boddelkeer bestaat 10 jaar. Theater op straat: geen stoel. Die moet je zelf meebrengen. En dat is letterlijk te nemen. Je ziet een kwartier voor het spektakel begint de mensen met plooistoelen op straat wandelen.

10 jaar Boddelkeer

Alles komt aan bod: de geschiedenis van Sint-Truiden, de manier van doen van de Truienaar, het familieleven: alles waar mee te lachen valt, gaat door de mangel. Iedereen heeft wel zijn favoriete acteur of actrice.

leuke locaties

de boddelkeer aan de zoutkist
de boddelkeer aan de zoutkist

De locaties zijn niet lukraak gekozen maar zijn eigenlijk ook een deel van het decor: vandaag was het aan de Zoutkist. De Zoutkist is een mini cultureel centrum waar de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden zich kan uitleven. Het is op de Vesten gelegen. Dit weekend was het er trouwens ‘Salon d’été’. De leden van de Kunstkring dienen dan elk één werk in voor deze tentoonstelling.

Als je nog niet bent gaan kijken naar de Boddelkeer mis je iets: kijk even op het programma, pak uw stoeltje mee en geniet! Ontspannende cultuur die iedereen aanspreekt bestaat echt!
Basile Moyaerts en ikzelf hebben er in elk geval erg van genoten. We hopen dat de leden van de Boddelkeer nog lang doorgaan met hun unieke show. Nu, we twijfelen er niet aan dat ze dat gaan doen. Je ziet ze gewoon genieten van het optreden: an wè schilt niks?

de Gouden Weckpot

Als jij ook vindt dat de Boddelkeer een prijs verdient, breng dan nu je stem uit via deze link voor de priis van de gouden Weckpot. Nu doen !

want zeg nu zelf: alleen al dit liedje, op de melodie van Tulpen uit Amsterdam, van Rieja Vandezande is toch echt goud waard:

wil dzjee elleken dag in de gazet.
Gót in de polletik
As dzj’oer bakkes wilt op internet
Gót in de polletik
As dzj’oer pùske wilt op er stataas
Gót in de polletik
be de blou of de oranje
be de roej of statsbelange
Wit soms oere nak te dik (2 maal)
Gót in de polletik

 

stemmen dus op de Gouden Weckpot he mensen !

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.