Kermis in Brustem

Waar is Sammy?

Ja er zijn nog zekerheden in het leven. Een daar van is de Kermis in Brustem: middenin de zomer valt het normale leven even stil in Brustem en wordt er stevig gefeest.

Als je niet van de streek bent en je hebt weleens van Brustem gehoord denk je wellicht: “Is het daar niet alle dagen kermis in Brustem??” Welnu dat is een ander Brustem. Het Brustem van de-mensen-van-Brustem ligt niet aan een steenweg maar aan een plein. Op dat plein worden er dus elk jaar kramen gezet. Je kan er smoutebollen, frieten of hotdogs kopen De frituur van het dorp ‘et Durp’ wordt dan even buur  van een andere zekerheid in het leven: De frietkraam van Meirisonne. Meirisonne viert trouwens een jubileum dit jaar: er worden sinds 1928 – en dat is dus al 90 jaar – frieten en smoutebollen aan de man gebracht. Proficiat en doe zo voort!

waar is Sammy?
waar is Sammy?

Sammy, loop niet zo gebogen!

Als ik het oppervlak van een plein of een straat moet kleuren is het toch altijd moeilijk kiezen: beetje beige? of een beetje grijs? Het wordt al snel saai zo een perfect grijs vlak. Op het plein in Brustem liggen er nu tijdelijk groene tapijten en donkere caoutchouc. Benieuwd of de familie Meirisonne dat ooit al eens in zijn 90 jaar heeft gezien.  Maar er is dus nogal wat heisa omtrent pleinen in Sint-Truiden. Sommige mensen vinden dat stenen niet vuil mogen worden.  Persoonlijk heb ik nog nooit inspectie gedaan van vlekken op straatstenen. Daarvoor moet je voorovergebogen lopen en naar omlaag kijken. Kijk jij ook niet liever naar de mensen om je heen en -als die er is- naar de blauwe lucht?

Denk je dat ze je niet mogen?

Als je dus iemand voorovergebogen straatstenen ziet keuren tijdens een kermis stel ik voor de persoon in kwestie even aan te spreken en te vragen of alles in orde is. Misschien is het wel Sammy van in dat liedje van Ramses Shaffy ?Sammy is wat triest en dat hoort niet op een kermis! Als ik Sammy zie, ga ik hem frieten of smoutebollen trakteren!

Sammy, kijk omhoog want daar is de blauwe lucht !

Sammy loop niet zo gebogen
Denk je dat ze je niet mogen
Waarom loop je zo gebogen
Sammy met je ogen
Sammy op de vlucht
Hoog Sammy, kijk omhoog
Sammy want daar is de blauwe lucht

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.